Op 18 september 2023 brengt LaPoste een crypto zegel #NFTimbre1 uit. Het is de eerste emissie van LaPoste in een nieuwe collectie: NFT-postzegels zowel in fysiek formaat als met een digitale kopie, in een oplage van 100.000 exemplaren. Het is een postzegel die bestaat uit 2 delen: een fysieke postzegel en een digitale tweeling die je kunt verzamelen, uitwisselen en verhandelen in de blockchain. NFT staat voor Non-Fungible Token: een niet-inwisselbaar, onvervangbaar digitaal eigendomscertificaat. Voor acht euro mag je je de gelukkige eigenaar noemen, althans, als je het niet verhandelt. Ik heb overigens niet uitgezocht wat je voor dat bedrag kunt verzenden vanuit Frankrijk.

Andere landen zoals Oostenrijk, Kroatië, Portugal en Japan hebben eerder een NFT zegel uitgegeven. Nederland heeft in 2022 een soortgelijke postzegel uitgegeven, de NL crypto stamp.

Vanaf 21 augustus 2023 kunnen verzamelaars zich registreren op www.NFTimbre.com om een seintje te krijgen voor volgende emissies. De site biedt op dit moment (5 augustus 2023) inderdaad nog geen toegang.

Meer nieuwe Franse postzegels zijn te vinden via https://www.cfv-marianne.nl/laposte-nieuwtjes-2023/.

Geef een reactie