Van de voorzitter

Nu de Postex weer achter de rug is kunnen wij vaststellen dat de nieuwe behuizing in het Omnisportgebouw weliswaar iets krapper is dan de vorige (Americahal), maar toch alleszins aan de eisen voldoet. Het is bepaald niet makkelijk om een zo ruime locatie vast te leggen wanneer je op korte termijn krijgt te horen dat je niet meer terecht kunt in de oude. Openbaar vervoer, parkeren en catering zijn allemaal prima in orde. Dus we kunnen tevreden zijn met de nieuwe behuizing.

Waar we ook tevreden mee kunnen zijn is met de aanmelding van 5 nieuwe leden en de ruime aanwezigheid van de Franse filatelie op hoog niveau op de Postex-tentoonstelling. Edward Froon jubileerde met zijn Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie (35 jaar) met meerdere prachtige inzendingen waarbij ons de inzending ‘Frankrijk Maximaal’ natuurlijk het meest aansprak. Laurentz Jonker liet Olympiade 1924 van Frankrijk zien evenals die van 1928 van Amsterdam. Jur Rijksen liet zonder zelf aanwezig te zijn een fantastische collectie ‘De Grote Oorlog 1914–1918’ zien die vermoedelijk in het Marianne Bulletin nog wel een vervolg zal krijgen. We kunnen wel stellen dat het filatelistisch potentieel in onze vereniging hoog is. Dat potentieel is nog versterkt door de toetreding als lid van de CFV van Hans Paul Soetens, de erkende (Franse) Levant specialist en oud jurylid. Hij had 2 inzendingen op de Postex, nl. ‘Franse Levant: UPU periode 1876 – 1914’ en ‘Censuur op Griekse post 1914–1920’. Het zal u niet verbazen dat Hans Paul ook lid is van de Postzegelvereniging Griekenland.

Ook de komende bijeenkomst zal worden afgesloten met een zgn. ‘nazit’ voor belangstellenden. Vorige keer is een vraag van Pietjan Zwaag over portstempels of geschreven portaanduidingen die beide dezelfde vorm hebben, niet helemaal beantwoord. Dat onderdeel ronden we deze keer af. Erwin van der Jagt zal ons iets vertellen en laten zien over de opmaak van albumbladen en Edwin zal weer een nieuw aspect van het verzamelen van brieven bij de kop pakken indien daarvoor nog voldoende tijd resteert. Verder kan elke vraag van welk lid dan ook worden gesteld. Of het nu gaat om de verklaring van een tarief, de betekenis van een stempel of wat dan ook. De bedoeling is dat we iets van elkaar opsteken.
De komende bijeenkomst is alweer de laatste van het jaar en vindt plaats op een zondag. We doen dit om leden die op de zaterdagen zijn verhinderd in de gelegenheid te stellen om ook eens een verenigingsbijeenkomst in De Bilt bij te wonen. Maak er gebruik van. Het is de moeite meer dan waard.

Tot slot wijs ik u nog graag op de lezing van onze secretaris Jan Walschots tijdens de komende bijeenkomst. Jan neemt ons mee naar Saint-Pierre et Miquelon waar hij afgelopen zomer daadwerkelijk voet aan wal heeft gezet samen met zijn echtgenote Trudy. Wij zijn benieuwd!

Voorzitter CFV,
Edwin Voerman

Reageren is niet meer mogelijk.