Van de voorzitter….

Inmiddels ligt de viering van ons 50-jarig bestaan alweer achter ons. Zonder overdrijving kunnen we stellen dat de CFV tijdens de Postex goede sier heeft gemaakt met zijn fraaie jubileumboek en een gevarieerde en interessante tentoonstelling. Van diverse kanten zijn complimenten ontvangen zowel voor het boek als voor het tentoongestelde materiaal. Sinds het oprichtingsjaar 1967 hebben niet eerder zoveel leden het presentieboek getekend dan op zaterdag 21 oktober jl. En nu maar volhouden voor wat betreft onze bijeenkomsten in De Bilt! Het was verheugend te zien dat drie van de vier ereleden op zaterdag aanwezig konden zijn. Met een mooie toespraak van de KNBF door John Dehé, een presentatie over de Champagnezegel, ons jubileumlogo, een intermezzo van Roelof van der Kamp en Jan Walschots, een afsluitend glaasje crémant voor de lunch en ’s middags een mooie jubileumveiling onder leiding van Willem van den Elst hadden alle aanwezigen het zeer naar hun zin.

Ik sluit mij aan bij de oproep van Roelof om de jubileumtentoonstelling op de één of andere manier te verankeren en niet in de vergetelheid te laten wegglijden. Opnemen op de website is een optie, maar dit brengt veel scanwerk met zich mee en niet iedereen zal daartoe de vaardigheid bezitten of de technische mogelijkheden in huis hebben. Eens iets vertellen over het tentoongestelde aan de hand van de tentoonstellingsbladen uitgestald op de kaders die we in De Bilt tot onze beschikking hebben, ligt in eerste instantie meer voor de hand. De exposanten beheren hun onderwerp, de bladen kunnen zo weer uit de albums tevoorschijn worden gehaald en de bezoekers van de bijeenkomsten kunnen nog een aantal jaren nagenieten van het gebodene en vragen stellen wat bij het bekijken van de expositie niet altijd tot de mogelijkheden behoorde.

Dit brengt mij op de komende bijeenkomst, de laatste alweer van dit jaar, op zondag 10 december a.s. De zondag bijeenkomst lijkt te voorzien in een behoefte. We zien daar gezichten van leden die op zaterdag structureel zijn verhinderd en nu eens aanwezig kunnen zijn. Het belooft een mooie laatste bijeenkomst van het jaar te worden met een interessante spreker. Frans op den Kamp, voorzitter van Brittannia, onze collega gespecialiseerde vereniging, zal een lezing houden over Sabine de Gandon. Hij heeft met zijn Sabine collectie geëxposeerd op de Postex van vorig jaar en maakte daarmee indruk. U ziet: Hij beperkt zich niet tot het Verenigd Koninkrijk en gebieden, maar houdt zich ook bezig met Frankrijk. Wij kunnen niet alleen een goede presentatie verwachten over een boeiende moderne emissie, maar er zullen ook drie kaders met Sabines te bewonderen zijn. Er zullen ook enkele albums met Sabines ter inzage liggen. Totaal meer dan 130 bladen!. Het is altijd leerzaam en boeiend om te zen hoe een ander met zijn materiaal omgaat. Naast dit hoogtepunt is er uiteraard volop gelegenheid om met elkaar nog eens lekker na te genieten­ en van de afgelopen Postex, ontspannen te postzegelen en uw kansen te wagen op de eindejaarsveiling. Graag tot ziens in december in De Bilt!

Voorzitter CFV,
Edwin Voerman.

Reageren is niet meer mogelijk.