Van de voorzitter

Op 13 mei a.s. kunnen wij een mooie bijeenkomst in De Bilt tegemoet zien met een interessante lezing van Edward Froon over de Franse Maximafilatelie. Hij heeft recent in Italië op de Euromax maar liefst 92 punten (goud) verdiend voor zijn inzending maximafilatelie met als onderwerp ‘World Heritage, Unesco and the Convention of World Heritage’. Nederland, dat met drie inzenders was vertegenwoordigd, werd Europees kampioen op dat gebied en liet traditionele grootmachten als Frankrijk, Spanje en Roemenië achter zich. Door iemand van dit kaliber laat je je de maximafilatelie graag uitleggen!

Na de komende mei-bijeenkomst komt alras ons 50-jarig jubileum in beeld. Er wordt momenteel op diverse fronten hard gewerkt. Oud-voorzitter Ad Meijers coördineert de jubileumtentoonstelling, hoofdredacteur Roelof van der Kamp is goed op streek met de samenstelling van het jubileumboek en verwacht binnenkort de opmaak van het eerste artikel van de door ons geselecteerde drukkerij te ontvangen. De tentoonstellers en de auteurs buigen zich over hun huiswerk. Overal binnen de vereniging gonst het van de filatelistische activiteiten.

Sinds de oprichting in 1967 heeft de CFV altijd op een hoog filatelistisch niveau gestaan. Wij mogen er zijn in verenigingsland. Nog altijd worden de bijeenkomsten door een flinke groep leden bezocht, nog altijd zijn er regelmatig interessante lezingen te beluisteren en bijpassende kaders te bewonderen, is er rondzendverkeer, een kwalitatief uitstekende clubveiling met dikwijls beter materiaal dan je op menig Nederlandse veiling aantreft, en tot slot ploft er vier maal per jaar een boeiend blad op de mat dat met zorg is samengesteld.

Het jubileumprogramma belooft aantrekkelijk te worden. De vereniging zal een tentoonstelling verzorgen van divers Frans materiaal met zo’n honderd kaders. Dat wordt echt een uithangbord voor de Franse filatelie. U krijgt als jubileumcadeau een kloek jubileumboek dat uw filatelistische boekenkast als naslagwerk zal sieren. Onlangs kregen wij van een grafisch vormgever enkele ontwerpen voor de omslag van het boek ter beoordeling toegezonden. Het bestuur zal nog een keuze moeten maken. Ik kan u verzekeren dat dit nog een lastige opgaaf zal worden, want elk ontwerp is bijzonder. Met een boek dat in zo’n chique jas steekt, kun je straks ‘thuiskomen’.

Op zaterdag 21 oktober a.s. trappen we in Apeldoorn officieel af op de 1e etage van het Postex gebouw in de Matenzaal met een welkomstwoord, een felicitatie speech van een bestuurslid van de KNBF, een lezing en aansluitend een feestelijke borrel en een buffet. In de middag vindt dan de grote jubileumveiling plaats. Na afloop kunt u in de grote zaal genieten van de tentoonstellingskaders, elkaar ontmoeten rond onze Postex-stand en hopelijk veel plezier aan uw liefhebberij beleven. Maar vooral toch trots zijn op een manifestatie van uw vereniging die er zijn mag!

Uw voorzitter,
Edwin Voerman

Reageren is niet meer mogelijk.